Ohita navigaatio

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 27.5.2021

Hallituksen kevään viimeinen kokous oli etäkokous jo tututulla kaavalla. Tällä kertaa yhteydet rakennettiin Teams etäyhteydellä. Toivottavasti syksyllä saamme kokoustaa niin, että olemme läsnä olevia niin henkisesti, kuin fyysisestikin.

Kokouksen järjestäydyttyä saimme kuulumisia OAJ:n valtuuston kokouksesta. Maarit Eronen-Raivio kertoi keskeisimmistä käsitellyistä teemoista. Järjestörakenteen uudistus sekä valtuuston ja hallituksen koon mahdollinen muuttaminen keskusteluttivat eniten. Maarit käsitteli kevätvaltuuston kuulumisia laajemmin blogissaan. Käy katsomassa  https://www.oajetelasavo.fi/blogit/oajn-kevatvaltuustokuulumisia/

Alueasiantuntija Merja toi esille inklusiivisen opetuksen aiheuttamasta lisääntyneestä kuormituksesta sekä opettajille että oppilaille. Alueyhdistys teki OAJ:n työhyvinvointirahastolle hakemuksen toukokuun lopulla. Mahdollisesti saatava avustus käytetään suunnittelemamme työhyvinvoinnin vuosikellon toteuttamiseen suunniteltua perusversiota laajempana. Tieto mahdollisesta rahoituksesta tulee kesän aikana. Työhyvinvointirahaston avustuspäätöksestä huolimatta käynnistämme työhyvinvoinnin vuosikellon elokuussa ja se tullaan toteuttamaan lukuvuoden 2021–20220 aikana. Vuosikellosta tiedotetaan jäsenille, jäsenyhdistyksille ja työnantajille.

Edunvalvontajaoksen kuulumisissa saimme kuulla toukokuun alussa järjestetystä Minna Huotilaisen koulutustilaisuudesta 4.6.2021. Linjoille kokoontui hienosti reilut 50 tyytyväistä kuulijaa. Ammatillisten opettajien vuosityöaikakysymyksistä järjestettiin yhdistysten edustajille keskustelutilaisuus verkossa 6.5.2021. 17.5.2021 järjestettiin myös työsuojeluvaltuutettujen- ja luottamusmiesten alueellinen tapaaminen verkossa.

Koulutusjaoksen puheenvuorossa esiteltiin jo järjestettyjä etäkoulutustilaisuuksia ja kuultiin syksyn suunnitelmista.

Tiedotustiimin puheenvuorossa todettiin vain muutaman kuntavaaliehdokkaina olevan jäsenen käyttäneen mahdollisuutta kirjoittaa blogi yhdistyksen nettisivuille. Jatkossa nettisivuilla kehitetään sähköistä kalenteria ja työhyvinvoinnin vuosikello nousee käynnistyessään esille.

Hallitus päätti ostaa jäsenille Elixia Online Training palvelun yritysversion 1.6.2021 alkaen. Jäsenille tiedotetaan paikallisyhdistysten kautta palvelusta.

Kuntavaalien todettiin olevan pian käsillä (13.6.2021). Paikallisyhdistyksissä on tehty vaalityötä ja opettajataustaisia ehdokkaita on paikoin mukavasti listoilla. Alueyhdistys tukee paikallisyhdistysten vaalityötä ja tarjolla on mm. Rahallista avustusta mainontaan.

Alueyhdistys on osallistunut muutamia kertoja Porin SuomiAreena tapahtumaan. Tänä kesänä tapahtuma taas järjestetään. Alueyhdistys ei tällä kertaa kuitenkaan tapahtumaan osallistu.

Kiitokset hallitukselle ja kaikille aktiivitoimijoille jo toisen koronakevään panoksesta.

Hyvää ja rentouttavaa sekä turvallista kesää kaikille

 

Tiivistelmän kokosi
Jorma Flinkman
puheenjohtaja

Tapahtumat

Tapahtuma | 5.3.2024

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000