Ohita navigaatio

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 3.-4.9.2021

 

Syksyn ensimmäinen hallituksen kokous pidettiin hallituksen työseminaarin yhteydessä Anttolanhovissa. Kokousasioita oli koossa niin paljon, että kokous pidettiin kahdessa osassa perjantai-illansuussa ja lauantaiaamupäivänä. Varsinaisessa työseminaarissa keskityttiin alueyhdistyksen toimintaan kuluvan syksyn aikana ja aloitettiin vuoden 2022 toimintasuunnitelman työstäminen.

Kokouksen järjestäydyttyä käsiteltiin ensin OAJ:n hallituksen jäsenen Petri Lajusen ja valtuutettujen puheenvuorot. Petri kertoi, että opettajia ei ole lomautettuna tällä hetkellä, mikä oli hyvä uutinen. Tekijänoikeudet puhuttavat opetusalalla edelleen ja OAJ antaa näissä asioissa tukea jäsenille. Työn alla on myös mm. varhaiskasvatuksen kolmiportaiseen tukeen sekä perusopetuksen inkluusioon liittyviä asioita. Ammatillisen koulutuksen rahoitusperusteita on tarkoitus kehittää. Työhyvinvointirahastolle tuli hakemuksia yli 300. Hakemukset on käsitelty ja hakijoita informoitu. Petri muistutti myös ensi kevään työmarkkinakierroksesta. OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistys järjestää OAJ:n kenttäkierrokseen kuuluvan OAJ:n jäsenillan keskiviikkona 20.10.2021.

Valtuusto ei ole kokoontunut, joten sieltä ei kuulumisia ollut.

Alueasiantuntija Merja Kankaanpää kertoi syksyn toiminasta, joka starttasi 26.8.2021 työhyvinvoinnin teemoilla etäkoulutuksen myötä. Merja esitteli yhteistoiminnan neuvottelupäivine ohjelmaa. YT-päivät pidetään Mikkelissä 21.-22.10.2021. Hallituksen jäsenille päätettiin myös hankkia OAJ:n logolla varustettuja huppareita ja paitoja. Hankinnan edellytys on aito tarve.

Taloudenhoitaja Nina Jussi-Pekka muistutti vuoden 2022 talouden suunnittelusta ja tarvittavista tiedoista.  Vuoden 2022 alusta yhdistyksen tilintarkastuksen hoitavat OAJ:n ohjeen mukaisesti tilintarkastusammattilaiset. Heidän lisäkseen yhdistyksen toimintaa tarkastamaan valitaan toiminnantarkastajat.

Edunvalvontajaos kokoontuu syykuun lopulla. Tilaisuuksiin osallistumisessa etäosallistuminen on saanut hyvän vastaanoton ja etäosallistuminen on mahdollista myös jatkossa koronan hellittäessä. Ammatillisten alojen opettajille on ryhdytty pitämään omia tilaisuuksia. Tavoitteena on ryhtyä järjestämään omia tilaisuuksia myös varhaiskasvatuksen opettajille.

Koulutusjaosto on jo työn touhussa. Työhyvinvoinnin vuosikalenterin mukaisesti tapahtumia on tulossa pitkin syksyä mm. Tanhuvaarassa. Joulukuun 3.–4. on suunnitteilla D-alueen yhteysopettajien koulutus laivalla (Hki-Tallinna-HKI). Alueen Nope-koulutukset ovat 05.–06.11.2021, Jyväskylä, Scandic Laajavuoressa ja 2.26.–27.11.2021, Mikkelissä (Halla Resort, Anttolan-hovi).

Tiedotustiimi kertoi muutoksista Facebook sivuilla. Facebook-sivuilta on muutettuasetuksia niin, että kommenttikenttään voi jatkossa liittää myös kuvia. Näin ollen jatkossa jo toiminnassa olevia sivuja voidaan hyödyntää jäsenten kuvien julkaisemiseen. Tavoitteeksi asetetaan, että myös OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistyksen jäsenyhdistykset olisivat aktiivisia somessa ja sen lisäksi OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistyksen sivuja voidaan hyödyntää pieniin yhdistyksiin kuuluvien jäsenten toimintakanavana. Tavoitteena on kehittää edelleen yhteyksiä pieniin yhdistyksiin ja tapoja tukea heidän toimintaansa.

Syksyn kokousaikataulujen jälkeen tehtiin päätös osallistumisesta Educa messuille ja risteilylle tammikuussa 2022.

Käsittelimme myös työhyvinvoinnin vuosikellon eri tapahtumien toteutusta ja yksityiskohtia. Työhyvinvointirahastolta ei vuosikellon toteuttamiseen tukea saatu ja vuosikellon toteutus rahoitetaan kokonaan alueyhdistyksen omin varoin.

Hankekuulumisissa todettiin esimieshankkeen etenevän ja päättyvän virallisesti vuoden lopussa. Opettajien arvostushanke etenee ja näkyy seuraavaksi mm. Maailman opettajien päivän (MOP) yhteydessä. Arvostushanke jatkuu vuoden 2022 keväälle. #tehdään tulevaisuuksia.

MOP-päivän osalta panostamme näkyvyyteen alueen valtalehdissä, joihin työstetään erillinen OAJ Etelä-Savon liite. Tavoitteena tänä vuonna on nimenomaan se, että opettajuus tulisi näkyväksi.

Glögi iltoja ei ole voitu toteuttaa koronapandemian aikana. Pieksämäelle, Savonlinnaan ja Mikkelin yhdistyksille myönnettiin avustus glögi-iltaan, johon kutsutaan myös lähialueen pienempien paikkakuntien yhdistyksien jäseniä niin, että koko Etelä-Savon alueen jäsenistö saa kutsun vähintään yhteen näistä glögi-illoista. OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistyksen jäsenet, jotka toimivat Kymenlaaksossa, voivat hakea avustusta itse järjestämäänsä glögi-iltaan.

D-alueen (Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso) kuulumisuissa kerrottiin yhteistyöstä alueen kansanedustajien tapaamisissa ja alueiden toimijoiden tapaamisesta ennen OAJ:n syysvaltuustoa marraskuussa.

Paljon oli tällä kertaa asioita käsiteltävänä. Kahdessa osassa toteutettu kokous antoi tilaisuuden arvokkaisiin keskusteluihin asioita käsiteltäessä ja päätöksiä muovatessa.

Jorma Flinkman
puheenjohtaja

Tapahtumat

Tapahtuma | 5.3.2024

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000