Ohita navigaatio

Maakuntakierroksella

OAJ.n Etelä-Savon alueyhdistyksessä syksyllä 2019 aloittaneen alueasiamiehen Merja Kankaanpään tavoitteena on käydä vuosien 2019-2021 aikana keskustelemassa opettajien kanssa jokaisessa Etelä-Savon kunnassa. Syksyllä 2019 Mikkelissä asuva Kankaanpää kävi paikallisten yhdistyksien järjestämissä tilaisuuksissa Mikkelin lisäksi Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Keväällä 2020 hän kävi yhdessä edunvalvintajaoksen puheenjohtajan Mari Järvenmäen kanssa Kangasniemellä. Tämän jälkeen korona pandemia muutti suunnitelmat ja tilaisuuksia jouduttiin perumaan. 

Syksyn 2019 aikana alueasiamies kävi Savonlinnan MOP-päivän tilaisuudessa, jossa keskityttiin opettajien virkistäytymiseen. Käynti Pieksämäellä puolestaan tapahtui pikkujoulutunnelmissa. 

Keväällä 2020 Kangasniemellä keskusteltiin kunnassa tapahtuvista muutoksista, jotka koskevat opettajia sekä OAJ:n Kangasniemen yhdistyksen toiminnan jäntevöitämisestä.

Syksyllä 2020 kierrosta jatkettiin Mäntyharjulla kahvila Rosmarinin kabinetissa 12.11.2020 ja viikkoa myöhemmin 19.11.2020 alueasiamies kävi Pertunmaan yhtenäiskoululla. 

Mäntyharjulla keskusteluihin nousseita asioita olivat mm. kyläkoulujen lakkauttamiset, koulutilojen ahtaus, kunnan päätöksenteko ja tiedottaminen sekä yhdistyksen hallitustoiminnan jatko. 

Pertunmaalla kyläkoulut on lakkautettu jo aiemmin ja nyt keskusteltiin ennusteiden mukaan jatkuvasta oppilaiden vähenemisestä. Pertunmaan yhtenäiskoulun jatkon kannalta kunnan elinvoimaisuus on oleellista, jotta ryhmäkoot säilyvät mielekkäinä ja työtä riittää päteville opettajille. 

Tilaisuuksiin oli kutsuttu paikkakunnalla koko jäsenistö. Osallistujien määrät vaihtelivat paikkakunta- ja tilaisuuskohtaisesti.

Kierrosta jatketaan vuonna 2021. Yhdistykset voivat esittää alueasiamiehelle toiveita vierailun paikasta ja ajankohdasta. Muussa tapauksessa alueasiamies ottaa yhteyttä suoraan yhdistyksen jäseniin ja laatii tilaisuuksien ohjelman.

 

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 5.3.2024

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000