Ohita navigaatio

Edunvalvontajaoston kevätkausi käynnistyi

Edunvalvontajaosto kokoontui 27.1 ensimmäisen kerran uudella suppealla kokoonpanolla, joka koostuu hallituksen jäsenistä vahvistettuna yhdistyksen pj:lla, OAJ:n valtuutetulla ja alueasiantuntijalla. Kokous lähti reippaasti vauhtiin kun kävimme vilkkaan keskustelun  edellisenä iltana kuullun Liisa Keltinkangas-Järvisen luennon herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. Luennolla oli ennätysyleisö, ilmoittautuneita oli n. 300! 

Varsinainen asialista painottui kevätkauden toiminnan käytännön suunnitteluun. Kalenterista alkoivat päivät loppua kun allakoimme kaikkia suunniteltuja tapahtumia ja toimenpiteitä. Ensimmäisenä on OAJ:n valtuustovaalit, johon Etelä-Savosta on saatu useita ehdokkaita kaikilta koulutusasteilta. Kuntapuolen sopimusneuvottelut ovat jo alkaneet ja pikkuhiljaa myös muiden sopijaosapuolien neuvottelut käynnistyvät. Nähtäväksi jää millaista toimintaa neuvottelut tuovat edunvalvontajaostolle.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen tapaamisten ajankohtia mietitittiin, lisäksi käytiin läpi mahdollisia koulutustarpeita esimerkiksi uuteen yritysten YT-lakiin liittyen sekä neuvottelutaitoihin. Kaikkineen keväästä on tulossa työntäyteinen ja runsaasti erilaisia tapaamisia sisältävä. Siitä huolimatta kaikki vinkit ja toiveet toiminnasta ja toimenpiteistä  jäsenistöltä otetaan mielihyvin vastaan.

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000