Ohita navigaatio

Kevään 2023 koulutukset

Järvisydän 11.03.2023 Kuva: Merja Kankaanpää

OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistyksen koulutusjaoston toiminta kevätkaudella 2023 on saatu toteutettua suunnitelmien mukaan.

Meillä oli ilo tarjota 30 koulutukseen ilmoittautuneelle jäsenelle  Työhyvinvointi ja työn ja vapaa-ajan rajaaminen -koulutus heti alkuvuodesta 03.-04.2.2023 historiallisissa harjumaisemissa Kruunupuistossa Punkaharjulla. Perjantain koulutuksesta vastasi alueasiantuntija Merja Kankaanpää keskittyen alueyhdistystoimintaan ja yhteistyökalenterin tarjontaan. Lauantain kouluttajana oli  työhyvinvointiin perehtynyt erityisasiantuntija Sara Simberg OAJ:sta. Saimme kuulla rautaista asiaa lainsäädännöstä, työsuojelusta, esihenkilöiden kuten myös jokaisen työntekijän omasta vastuusta liittyen työhyvinvointiin ja työn rajaamiseen.

Maaliskuussa 10.-11.03.2023 järjestetty Työhyvinvointijohtaminen -koulutus oli suunnattu esihenkilöille sekä paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille. Koulutuspaikkana tällä kertaa oli Järvisydän Rantasalmella. Perjantaina kouluttajana oli Niku Tuomisto OAJ:sta ja lauantaina yritys- ja mentaalivalmentaja Jaana Hautala. Palautteen perusteella Koulutus oli erittäin onnistunut ja tarpeellinen, toiveita jatkokoulutukseen jo saatiin. Alustavasti on suunnitteilla tarjota sama koulutus uudelleen vuoden päästä niille esihenkilöille, jotka eivät tällä kertaa päässeet mukaan ja kahden vuoden kuluttua yritämme järjestää  jatkokoulutusta.

Kevään viimeinen koulutus toteutettiin Teams -etäkoulutuksena 16.03.2023. Aiheena oli Haastavan huoltajan kohtaaminen ja kouluttajana OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen. Linjoilla oli 45 henkilöä kuuntelemassa arjen haasteista ja lainsäädännöstä liittyen kodin ja koulun tai päiväkodin yhteistyöhön sekä yhteydenpitoon. Palautteen perusteella tällaisia ajankohtaisista aiheista toteutettavia etäkoulutuksia arki-iltana toivotaan lisää.

Ja vaikka kevään koulutukset on saatu järjestettyä, me alueyhdistyksessä ja koulutusjaostossa valmistelemme jo syksyn koulutuksia sekä suunnittelemme vuotta 2024. Tulossa on syksyllä 05.09.2023 etäkoulutuksena työhyvinvointiin liittyvä koulutus, kouluttajana työpsykologi Anna Lohman. Myös JatkoNOPE – sekä Yhteysopettaja -koulutusta tarjotaan, joten kannattaa seurata somea ja sähköpostia.

Aurinkoa ja voimia kevääseen!

Teija Mustaparta

Koulutusjaoston puheenjohtaja

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000