Ohita navigaatio

Ehdolla vaaleissa: Mikko Siitonen (Vihreä liitto, Mikkeli)

Opea kannattaa äänestää

Minulla on kohta kolme valtuustokautta takana. Tämä viimeisin kausi on ollut näistä ylivoimaisesti raskain ja harkitsinkin ehdokkuuttani aivan viime metreille. Tiettyjen valtuustoryhmien näkemyskuilut sekä jatkuva säästäminen ja leikkaaminen on tehnyt politiikasta jatkuvaa torjuntataistelua.

Mikä sitten sai minut vielä kerran mukaan? Ensinnäkin, jos ja kun sote-asiat siirtyvät kunnilta pois, kunnan tärkeimmäksi tähtäväksi jää sivistystoimi. Tämä on se osa-alue, jossa mielestäni erityisesti omaan osaamista ja näkemystäkin. 

Sivistystoimen palvelut ovat keskeisiä myös lapsiperheiden kannalta. Usein lapsiperheen arki on kuitenkin sellaista ettei monillakaan ole mahdollisuutta osallistua politiikkaan ruuhkavuosien ohessa. Valtuuston ikärakenne onkin myös Mikkelissä sellainen ettei lapsiperheiden tarpeet välttämättä ole aina sitä keskeisintä agendaa. Meille arjen monipuolisille kokemusasiantuntijoille on siis tilausta valtuustoissa ympäri maata. 

Toinen syyni liittyy arvomaailmaan. Pidän tärkeänä edistää liberaalia ja avointa yhteiskuntaa. Kuvailisin itseäni sosiaaliliberaaliksi, joka haluaa tasavertaiset ja oikeudenmukaiset lähtökohdat kaikille ikään, sukupuoleen, ihonväriin jne. katsomatta. Oman arvomaailman puolustaminen tuntuu erityisen tärkeältä näinä konservatiivisten arvojen ja kovan talouspolitiikan kasvavan suosion aikoina. Haluan siis ehdokkuudella tehdä statementin.

Lopullinen niitti oli eräs Mikkelin puskaradion keskustelu, jossa eräs korkean profiilin kaupunginvaltuutettu kävi kampanjointiaan. Keskustelussa hän vastusti kalliiden uusien koulurakennusten rakentamista Mikkeliin. Hän syytti tästä tuhlailusta opettajavaltuutettuja ja taisipa jopa vihjailla ettei opettajia pitäisi olla valtuustossa lainkaan, koska tällöin rahaa tuhlataan kouluihin. 

Itse näen asian aivan toisin: kouluja rakentamalla saamme turvaamme tulevaisuudessa terveelliset ja nykyaikaiset oppimisympäristöt. Nykyisessä Mikkelin valtuustossa meitä opetusalalla ja varhaiskasvatuksessa työskenteleviä valtuutettuja on yhteensä kuusi 51:stä. Jos tämä kyseisen valtuutetun “syytös” on puoliksikaan totta niin me opet todella olemme paljon määräämme suurempia painoarvossa! Opea kannattaa siis äänestää!

Mikko Siitonen

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Mikkeli

Kuntavaaliehdokas (Vihreä liitto)

https://www.facebook.com/valtuutettumikkosiitonen

 

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000