Ohita navigaatio

Arvoituksellinen syksy edessä

Opettajat ovat palanneet ansaitun tuon jälkeen työhön. Toivottavasti mahdollisimman moni on pystynyt lepäämään ja palautunut kevään rankasta koronajaksosta. Monenlaiset haasteet ovat edelleen edessämme. Korona ei ole mihinkään kadonnut ja tautitilanteen kehitystä seurataan tarkkaan THL:n ja paikallisten terveysviranomaisten ohjeita kuunnellen. Huoli oppilaiden ja opiskelijoiden terveydestä sekä omasta ja läheisten terveydestä on aito. Teemme parhaamme, jotta pystyisimme estämään taudin leviämisen ja turvallisen työskentelyn. Valitettavasti mm. tilaresurssit eri kouluissa ja oppilaitoksissa vaihtelevat paljon. Hienoa, jos väljempiä turvavälit mahdollistavia tiloja on käytössä. Valitettavasti näin ei vain kaikissa työyksiköissä ole. Koronatestaukseen pääsy ja tulosten saamiseen kuluva aika vaihtelee. Toivottavasti tilanne tältä osin paranee ja mahdolliset tartunnat saadaan nopeasti kuriin.

Syksyn perinteinen flunssakausi on myös alkamassa. Sairaana ei kukaan päiväkotiin, kouluun tai oppilaitoksiin voi tulla. Tämä hyvä ohje on toki ollut olemassa ennenkin, mutta nyt sen noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tyhjiä paikkoja opettajanhuoneisiin ja pulpetteihin tai lapsiryhmiin on siis luvassa. Syksymme on haasteita täynnä ja nopeaa reagointikykyä tarvitaan. Voimia kaikille syksyyn.

OAJ:n valtuusto on kokoontunut nyt elokuussa. Korona siirsi kevätvaltuuston elokuulle. Valtuusto valitsi mm. uuden hallituksen kaudelle 2020–2022. Petri Lajunen Savonlinnasta valittiin hallitukseen edustamaan Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan aluetta. Onnea Petri ja tsemppiä tärkeään tehtävään. Valtuusto päättää myös OAJ:n strategiauudistuksesta ja valtuusto päätti myös perustaa 10 miljoonan euron rahaston tukemaan jäsenten hyvinvointia.

Etelä-Savon alueyhdistys on palannut aktiivisesti toimintaan kesän jälkeen. Koronatilanne on vaikuttanut toimintaamme keväällä ja vaikuttaa myös syksyn aikana. Hyödynnämme paljon etäyhteyksiä, mutta kokonaan pyrimme järjestämään koronatilanne huomioiden perinteisiä tapaamisia ja tilaisuuksia. Rajoitukset huomioiden pidämme keväältä siirtyneen alueyhdistyksen kevätkokouksen 26.8.2020 Pieksämäellä.

Hallitus käynnistää myös toimintansa nyt elokuussa. Toimintaa aktiiveille ja kaikille jäsenille sekä alueen jäsen- ja paikallisyhdistyksille on suunnitteilla. Postia on siis tulossa syksyn mittaan. Eikä pidä unohtaa MOP päivää. Tänäkin vuonna vietämme Maailman opettajien päivää 5.10. Suunnitelmia tämän poikkeussyksyn MOP toetutukseen tehdään juuri.

Terveellistä syksyä ja tsemppiä kaikille

Jorma Flinkman
puheenjohtaja
OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistys

kuvassa Jorma Flinkman, puheenjohtaja

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000