Ohita navigaatio

Aktiivit esittäytyvät: Mari Järvenmäki

Alueyhdistyksen sivulla jatkuu juttusarja, jossa esitellään eteläsavolaiset OAJ:n valtuutetut ja varavaltuutetut. Tänään on vuorossa Mari Järvenmäki, OAJ:n varavaltuutettu (OAO)

Kolme koiraa tuovat vauhtia Marin arkeen. Kuvassa Marin kanssa on australianterrieri Milli.

Kuka olet ja millainen tausta sinulla on edunvalvonnassa?

Olen junantuoma mikkeliläinen, ammattikorkeakoulun päätoiminen pääluottamusmies. Edustettavia minulla on Savonlinnassa, Mikkelissä, Kouvolassa ja Kotkassa. Alueyhdistyksen hallituksessa olen ollut joitain vuosia ja vetänyt edunvalvontajaostoa viimeiset neljä vuotta. Lisäksi olen tiedotustiimin jäsen. Olen ollut myös Xamkin työnantajakohtaisen py:n puheenjohtaja ja TOOL Mikkelin varapj ja vähän aikaa myös pj.

Millaisilla mielillä lähdet valtuustotyöhön/valtuustokauteen?

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla valtuustovaalissa ja koko maan vaalipiiristä napsahti varavaltuutetun pesti, joten siihen täytyy olla tyytyväinen. Ensikertalaisena avoimin mielin ja toivon pääseväni kokemaan ainakin kerran valtuuston kokoontumisen itse.

Mitkä ovat tärkeimmät teemasi ja tavoitteesi OAJ:n valtuustossa?

Painava syy miksi yleensä lähdin ehdokkaaksi, oli halu vaikuttaa ammatillisten opettajien asemaan järjestössä. Ajatuksiani ammattiopettajan näkökulmasta voit seurata FB:sta jossa minulla on sivu Mari Järvenmäki, ammatillinen opettaja.

Miten järjestöä tulisi mielestäsi kehittää seuraavalla valtuustokaudella?

Ihan käytännön asioissa jäsenrekisteri pitää saada toimimaan ja pian. Haluaisin rohkeasti hakea uusia keinoja ammatillisten opettajien järjestäytymiseen. OAJ voisi näyttää houkuttelevammalle ammattiopettajalle. Korkeahko jäsenmaksu ja vahva YSIläinen näkökulma ja erittäin sekava järjestäytymishimmeli, ei houkuttele liittymään järjestöön. Ammatillisten opettajien järjestäytymisastetta olisi hyvä saada suuremmaksi. Nämä nyt päällimmäisenä 😊.

Onko sinulla esikuvaa (elämässä, työssä jne)? Kuka ja miksi?

Ei ketään yhtä ihmistä suoraan, mutta joukko vahvoja vaikuttajanaisia (Alli Nissinen, Alli Trygg, Minna Canth, Kirsti Paakkanen, Elisabeth Rehn) joihin luen myös oman äitini. Kotoa saatu malli on kantanut pitkälle. Ilman rohkeita naisia olisimme erilaisessa tilanteessa tässä maassa ja maailmassa.

Mikä on mottosi tai elämänviisautesi?

Näitä on useampia, mutta “Elämässä pitää ryvettyä” ja “Ja mitä muuta tahansa paitsi puolivillaista elämää” ovat sellaisia voimalauseita, joita usein tulee toisteltua itselle erilaisissa tilanteissa.

Miten huolehdit omasta jaksamisestasi?

Yritän syödä hyvin ja nukkua riittävästi. Kolme koiraa hoitaa hyvin äkillisen lenkkeilyn tarvetta ja kuntosalilla on ihanaa koetella voimiaan. Iän myötä on myös alkanut oppia tuntemaan itseään ja huomata milloin pitää vähän höllätä ja ottaa extralepoa akkujen täyttämiseen.

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000