Ohita navigaatio

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 2.12.2020

Hallituksen kokous 2.12.2020

Alueyhdistyksen hallitus kokoontui vuoden 2020 viimeiseen kokouksen Webex etäyhteydellä. Tavoitteena oli alun perin pitää normaali kokous Juvalla ja nauttia hieman jouluista ruokaakin. Koronatilanne kuitenkin siirsi kokouksen etäyhteydellä toteutetuksi. Terveys ennen kaikkea ja terveysviranomaisten ohjeita noudattaen.

Kokous järjestäytyi ja kuulime kuulumisia OAJ:n hallituksesta (Petri Lajunen) ja valtuustosta (Mikko Siitonen). Terveisisä kuultiin mm. Työsuojelurahaston käynnistymisestä ja uudesta vuonna 2021 toteutettavasta hankkeesta opettajien arvostuksen kohottamiseksi.

Alueasiamies kertoi vierailuista paikallisyhdistyksiin. Niitä jatketaan myös ensi vuonna koronatilanne huomioiden. Myös inkluusio puhututtaa ainakin Mikkelissä ja toki laajemminkin.

Kävimme myös läpi Edunvalvontajaoksen ja Koulutusjaoksen kuulumiset. Etäyhteyksiä hyödyntäen on vielä muutamia tilaisuuksia. Sitten ajatukset kääntyvätkin jo ensivuoteen.

Yhdistyksen taloustilanne todettiin hyväksi. Tiedotustiimi totesi yhdistyksen verkkosivu-uudistuksen olevan jo niin pitkällä. että uudet sivut julkaistiin syyskokouksen alla 26.11.2020. Kehitystyötä sivujen suhteen jatketaan edelleen ja ehdotukset ovat tervetulleita.

Kävimme läpi syksyllä tehdyn alueyhdistyskyselyn tuloksia. Toimintaan ollaan monin osin tyytyväisiä, mutta parannettavaakin kyllä löytyy. Alueyhdistyksen viestintään ja yleiseen näkyvyyteen sekä vaikuttavuuteen kiinnitetään erityisesti huomiota ensi vuonna.

Kevään 2021 kuntavaalit olivat myös asialistalla. Alueyhdistys tukee paikallisyhdistyksiä kevään kuntavaalitoiminnassa ja olemme yhteyksissä yhdistyksiin.

Alueyhdistys päätti myös muistaa pitkäaikaista hallituksen jäsentä ja aktiivia Arja Liimataista hänen nyt jäätyään pois alueyhdistyksen toiminnasta.

Kokouksen lopussa katse kääntyi jo tulevaan vuoteen. Vuoden 2021 ensimmäinen hallituksen kokous on 14.1.2021.

Lopuksi toivoteltiin hyvää joulunaikaa kaikille.

 

Tiivistelmän kokosi

Jorma Flinkman

puheenjohtaja

Tapahtumat

Tapahtuma | 14.10.2023

OAJ 50 vuotta ja Kaija Koo

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000