Ohita navigaatio

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 14.1.2021

Hallituksen kokous 14.1.2021

 

Hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen Webex etäyhteydellä. Olisi toki ollut mukavaa tavata livenäkin, mutta terveys ja turvallisuus edellä menemme. Korona tulee vaikuttamaan tänäkin vuonna toimintaamme.

Vuoden ensimmäinen kokous oli perinteisesti pitkä ja kesti reilut kaksi ja puoli tuntia. Kokouksen järjestäydyttyä kuulime kuulumisia OAJ:n hallituksesta (Petri Lajunen) ja valtuustosta (Maarit Eronen-Raivio, Mikko Siitonen). Valtuusto ei ole vielä kokoontunut, eikä sieltä kerrottavaa ollut. Hallituksessa käsittelyssä on ollut mm. Oppivelvollisuuden pidentymiseen liittyvät asiat, korona ja maskien käyttö, lukiolain ja lukion uuden OPS:n vaikutukset opettajan työhön. OAJ:n rakenneuudistus on myös hallituksessa esillä. Keskustelua on käyty mm. alueyhdistysten asemasta ja roolista tulevaisuudessa.

Alueasiamies kertoi loppuvuoden esimieskoulutusten palautteesta. Yhdistyksemme syksyllä uudistettuja verkkosivuja kehitetään edelleen, jotta tapahtumat saadaan paremmin esille. Yleisönosastokirjoituksia lisätään ja ideoita aiheista otetaan mielellään vastaan.

Kuulimme edunvalvonta- ja koulutusjaosten kuulumisia. Toimintaa ja tilaisuuksia suunnitellaan. Niistä tiedotamme lisää jatkossa. OAJ on linjannut, että kevään aikana järjestettävät tilaisuudet ovat etätilaisuuksia. Näin mm. Helsingin toimiston järjestämät tilaisuudet. Myös Etelä-Savon alueyhdistyksen tilaisuudet ovat lähtökohtaisesti etänä. Seuraamme toki koronatilanteen kehitystä ja viranomaisten ohjeita.

Vuoden ensimmäisen kokouksen rutiineihin kuuluvat monet henkilövalinnat ja yhdistyksen muut vuotta 2021 koskevat menettelytavoista sopimiset.

 

Hallitus valitsi seuraavat toimihenkilöt ja jäsenet yhdistyksen eri rooleihin ja tehtäviin:

Puheenjohtaja Jorma Flinkman

Ensimmäinen varapuheenjohtaja: Miika Lahti

Toinen varapuheenjohtaja: Nina Jussi-Pekka

Kolmas varapuheenjohtaja: Tuija Poutiainen

Taloudenhoitaja: Nina Jussi-Pekka

 

Työvaliokunta vuodelle 2021:

Puheenjohtaja: Jorma Flinkman

Kokoussihteeri ja jäsen: Merja Kankaanpää

Jäsenet: Taloudenhoitaja Nina Jussi-Pekka, 1. varapuheenjohtaja Miika Lahti, jaostojen puheenjohtajat Mari Järvenmäki ja Teija Mustaparta, Tiedotustiimin puheenjohtaja ja valtuutettu Mikko Siitonen, valtuutettu Maarit Eronen-Raivio ja OAJ:n hallituksen jäsen Petri Lajunen. Tarvittaessa kutsutaan myös muita.

 

Edunvalvontajaosto v. 2021:

Puheenjohtaja: Mari Järvenmäki

Sihteeri ja jäsen: Merja Kankaanpää

Jäsenet: Petri Lajunen, Mika Pirhonen, Jorma Flinkman, Riitta Härkönen, Miika Lahti, Sirpa Laukkanen, Piia Hartikainen, Maarit Eronen-Raivio, Pasi Venäläinen, Vesa Liukkonen, Paula Salmelainen, Mari Surkka ja Tommi Pälli.

 

Koulutusjaosto v. 2021:

Puheenjohtaja: Teija Mustaparta

Sihteeri ja jäsen: Valitaan jäsenistä kokouksessa.

Jäsenet: Sami Mikkonen, Tuija Poutiainen, Kristiina Rissanen, Nina Jussi-Pekka ja Henna Kääriäinen.

 

Tiedotustiimi v. 2021:

Puheenjohtaja/tiedottaja: Mikko Siitonen

Sihteeri ja jäsen: Valitaan jäsenistä kokouksessa.

Jäsenet: Mari Järvenmäki, Pasi Venäläinen, Teija Mustaparta ja Merja Kankaan-pää.

 

Edustaja Koululiikuntaliittoon Tuija Poutiainen.

 

Kokous käsitteli myös palkkiot, tilien käyttöoikeudet ja muut tarvittavat oikeudet eri tietojärjestelmiin sekä nimenkirjoitusoikeudet vuodelle 2021.

Kevään kokousaikataulujen sopimisen jälkeen oli esillä vielä muutamia tärkeistä kohtia. Kevään 2021 kuntavaalityö on jo alkanut. Keskusteltiin vaalitilaisuuksien järjestämisestä ja yhdistysaktiivien koulutuksesta. Vaalikone ehdokkaille on jo avautunut. Vaalityötä tehostamaan perustettiin erillinen työryhmä.

OAJ:n Opettajuuden arvostushanke vuodelle 2021 käynnistyy. Hankkeen yhdyshenkilöinä Etelä-Savossa ovat Jorma Flinkman ja Riikka Rusanen Pieksämäeltä.

OAJ:n Etelä-Savon ammattiopiston paikallisyhdistys ry hyväksyttiin OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistys ry:n jäseneksi

 

Tiivistelmän kokosi

Jorma Flinkman

puheenjohtaja

Tapahtumat

Tapahtuma | 5.3.2024

Hallituksen kokous

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000