Ohita navigaatio

Edunvalvontajaoston syyskausi saatu päätökseen

Päättyvän syyskauden aikana Edunvalvontajaosto kokousti kahdesti ja ammatilliset opettajat kokoontuivat lisäksi kerran pohtimaan oman alansa erityiskysymyksiä.

Syyskuun kokouksessa mm. siitä, miten otetaan yhteyttä ja saadaan kontaktit toimimaan uusien kunnanvaltuutettujen suuntaan. Moni paikallisyhdistys kutsuikin uuden lautakunnan tai jopa valtuuston jäsenet tutustumaan opettajien arkeen esim. MOP-päivän yhteydessä. MOP-päivänä julkaistiin 4-sivuinen ilmoitusliite Itä-Savon, Länsi-Savon ja Pieksämäen Lehden välissä. Liitteen valmisteluun osallistui myös Edunvalvontajaoston ihmisiä ja ennen kaikkea tämän päivän opettajaien työn esiintuominen monipuolisesti on tärkeää edunvalvontaa.

Lokakuun ammatillisten opettajien tapaamisessa pohdittiin miten ja missä vaiheessa asioiden valmistelua parhaiten pystytään vaikuttamaan opettajia koskeviin päätöksiin osakeyhtiössä tai kuntayhtymässä. Vuosityöaika ei vielä toimi kaikkialla parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki opettajan työtehtävät ja niihin käytettävissä oleva työaika pitää olla suunniteltuna etukäteen ennen suunnittelukauden alkamista. Lisäksi työhön käytettyä aikaa tulee seurata, myös opettajan itsensä.

Marraskuun Edunvalvontajaostossa saimme tuoreet kuulumiset edellisellä viikolla olleesta OAJ:n valtuuston kokouksesta. Joukko aktiiveja oli ollut tapaamassa kansanedustaja Antti Häkkästä Pieksämäellä, johon Häkkänen oli kutsunut nimenomaan OAJ:n edustajia keskustelemaan ajankohtaisista opetusasioista. Lisäksi kävimme läpi kuulumiset eri puolilta maakuntaa. Ensi vuonna Edunvalvontajaoston toimintaan on suunniteltu muutoksia siten, että niissä kokouksissa joihin kaikki luottamusmiehet kutsutaan, käytetään aikaa nimenomaan paikallisten kuulumisten ja ajankohtaisten järjestöasioiden läpikäymiseen. Osa kokouksista pidetään hallitusjäsenten kesken ja niissä keskitytään operatiivisen toiminnan asioihin.

Olettehan kaikki huomanneet, että ehdokasasettelu ensi kevään OAJ:n valtuustovaaliin on alkanut. Oletko se sinä tai sinun kollega, joka asettuu ehdolle sinun koulustasi? Toivottavasti saamme Etelä-Savosta ehdokkaita kaikilta koulutusasteilta aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluun!

Oikein hyvää joulun odotusta kaikille ja monipuolista vuotta 2022!

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000