Ohita navigaatio

Mielenkiintoista kevättä

Kevät keikkuen tulevi. Näin voidaan varmaan todeta näin huhtikuun lopulla, kun pikkuhiljaa yöpakkasetkin hellittävät ja kevät toden teolla näkyy jo luonnossakin. Viimeiset lumet sulavat ja lintujen kevätkonsertti uumoilee alkavaa pesintää.

Tuntuu että alkuvuosi on taas mennyt vauhdilla, niin kuin usein ennenkin. Koulumaailmassa, niin kuin suomessa laajemminkin, on seurattu kevään eduskuntavaalinen kampanjointia ja nyt sitten itse vaalien tulosta. Vaalikentille lähdettiin haastavassa tilanteessa koronan ja Ukrainan sodan muutettua maailman ja Euroopan tilannetta aivan erilaiseksi, kuin mitä neljä vuotta sitten pystyimme näkemään. Kevään vaalikampanjoinnissa monet tärkeät teemat nousivat esille. Itse olen tyytyväinen siihen, että koulutuksen monet tärkeät teemat olivat hyvin esillä eri puolueiden toimesta. Myös paikallisesti ehdokkaat toivat koulutusteemoja hyvin esiin ja olivat kiinnostuneita keskustelamaan koulutuksen ja tutkimuksen tulevaisuudesta. OAJ:n vaalislogan ”Tulevaisuudenkestävä Suomi tehdään koulutuksella” oli hyvin osuva, ja se on ajankohtainen jatkossakin.

Eduskuntavaaleissa Etelä-Savo sai kuusi kansanedustajaa. Tulos on hieno, varsinkin kun muistetaan, että Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vähennettiin kaksi paikkaa väestömäärän pienentymisen vuoksi. Yhteistyö ja yhteydenpito kansanedustajien kanssa on jo aloitettu. Tästä on hyvä jatkaa.

Hallitusneuvottelut on aloitettu ja odotamme tulevina viikkoina tietoa hallituspohjasta ja erityisesti hallitusohjelmasta. Nyt on puolueiden aika lunastaa lupauksensa koulutukselle. Tiedämme, että talouden kulukuria on luvassa ainakin puheiden perusteella. Koulutuksen rahoitus täytyy vaalilupausten mukaisesti turvata. Suomi tarvitsee osaavia nuori ja aikuisia, joista saamme osaavia työntekijöitä eri tulevaisuuden tehtäviin. Samalla pitää huolehtia siitä, että jaksamisesta ja työrauhasta kouluissa pidetään huolta. Ja kaikki pysyvät matkassa mukana. Näidenkin asioihin on avaimia Arkadianmäellä.

Pian on taas vappu. Työväen, ylioppilaiden ja kevään juhla. Pienen juhlan olemme ansainneetkin, joten nostetaan vappuna malja meille kaikille. Olemme sen jälleen ansainneet.

Jorma Flinkman

puheenjohtaja

OAJ Etelä-Savo

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000