Ohita navigaatio

Aktiivit esittäytyvät: Teija Mustaparta

Esittele itsesi. Kuka olet?                                                                                                   

Olen Teija Mustaparta Rantasalmelta, luokanopettaja Sulkavan yhtenäiskoululta. 

Millainen tausta sinulla on edunvalvonnassa? Missä tehtävissä toimit tällä hetkellä?                                                                                                                                   

Olen OAJ:n Sulkavan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistyksen hallituksen jäsen. Minulla on ollut  ilo toimia muutaman vuoden ajan alueyhdistyksen koulutusvastaavana ja alueyhdistyksen koulutusjaoston puheenjohtajana. Tehtäväni on yhdessä tiimini kanssa järjestää Etelä-Savon alueella erilaisia koulutuksia ja tilaisuuksia alueen opettajille.

Mitkä asiat tuovat merkitystä tai onnistumisen tunnetta järjestötyössä?

Yhdistystoiminta on antanut mahdollisuuden perehtyä syvällisemmin OAJ:n toimintaan sekä tutustua opettajakollegoihin Etelä-Savon alueella. Myös toiminta koulutusjaostossa on mielenkiintoista ja palkitsevaa: onnistuneet koulutukset ja tyytyväiset jäsenet innostavat tässä tehtävässä ja toiminnan kehittämisessä.

Mitkä asiat järjestötyössä turhauttavat/tuntuvat raskailta/ärsyttävät?

Me aktiivitoimijat tehdään tätä työtä iltaisin ja viikonloppuisin, toimintaan käytetty aika on siis pois omasta vapaa-ajasta. Kokouksia  ja autossa matkustamista on paljon, mutta onneksi suurin osa kokouksista pystytään toteuttamaan nykyisin etäyhteydellä.

Miten OAJ:n Etelä-Savon toimintaa pitäisi mielestäsi kehittää?

Viime vuosina toimintaa on uudistettu ja  tehty  näkyväksi mediassa mm. nettisivujen, Facebookin, lehtijulkaisujen avulla ja opetusalan yhteistyökalenterin muodossa. Myös suoraa yhteydenpitoa jäsenyhdistyksiin on järjestetty. Tilaisuuksia ja koulutuksia  on toteutettu sekä lähi- että etätilaisuuksina, joista on saatu erittäin hyvää palautetta. Etätilaisuudet tavoittavat kaikki opetusalan henkilöt alueella ja mahdollistavat tasapuolisen osallistumisen. Myös eri alueyhdistysten kanssa tehtävää yhteistyötä on aloitettu ja sitä tulee jatkaa ja kehittää edelleen, koska mm. monia koulutuksia pystyy toteuttamaan isommalle joukolle kustannustehokkaasti etäyhteyden välityksellä. Kaikki myönteinen ja rakentava näkyvyys ulospäin antaa jäsenille kuvan ajan hermolla toimivasta yhdistyksestä, joka haluaa olla mukana jäsenten arjessa.

Onko sinulla esikuvaa (elämässä, työssä jne)? Kuka ja miksi?         

Yrittäjäperheen kasvattina olen kotoa saanut mallin työn tekemiseen ja ahkeruuteen. Kun maailmalle lähdin, omia polkuja olen elämäni tallannut ja omat valinnat itsenäisesti tehnyt. Puolison kanssa samoja polkuja ollaan kuljettu jo yli 30 vuotta.

Mikä on mottosi tai elämänviisautesi?                                                                         

Elän, niin kuin opetan. Tuunaat, puunaan, kerään ja kierrätän ja luonto ympärilläni kiittää.

Miten huolehdit omasta jaksamisestasi?

Minulla on onni ja ilo tehdä sellaista työtä, josta pidän. Päivään kun lisätään sopivasti liikuntaa luonnossa, lepoa, lukemista ja lokoisaa kotoilua, niin elämä rullaa. Ja mitä ei jaksa tehdä tänään, sen voi tehdä huomenna.

 

Tapahtumat

Tapahtuma | 14.10.2023

OAJ 50 vuotta ja Kaija Koo

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000